Over mij

Mijn naam is Miranda Hijink, ik ben 28 jaar geleden geboren in de Achterhoek en sinds 2020 ben ik eigenaar van Buro bruTaal.


Al van jongs af aan heb ik vier grote liefdes: taal, lesgeven, zingen en theater. Ik kon al vroeg praten en verzon de hele dag door mijn eigen liedjes en verhaaltjes. Ik speelde schooltje met mijn knuffels en las ze voor uit mijn boeken.

Nadat ik de pabo afrondde in 2015, realiseerde ik mij dat het vak Nederlands mijn grootste interesse heeft en liet ik me doorscholen tot docent Nederlands. Sindsdien ben ik met veel plezier werkzaam in het middelbaar beroepsonderwijs, waar ik lessen Nederlands verzorg en taalondersteuning bied aan tweedetaalverwervers.

Theater en zingen zijn mijn andere grote passies. Na jarenlang in verschillende amateurproducties te hebben gespeeld, waaronder in het prachtige Steengroeve Theater Winterswijk, ben ik in 2019 gestart met de opleiding Kleinkunst van Studio Selma Susanna. Hier komen mijn liefde voor taal en theater volledig tot bloei. We leren onze creativiteit om te zetten in verhalen, theater en muziek.

Omdat ik mijn vuurtje voor taal in mijn werk als docent niet volledig kan laten oplaaien, heb ik in 2020 Buro bruTaal opgericht. Vanuit mijn taalbureau schrijf ik en train ik anderen om zichzelf op de juiste manier te uiten.